BTC254,8k zł0,47%
ETH7,70k zł2,23%
XRP5,18 zł0,00%
LTC201 zł0,00%
BCH1,69k zł1,90%
DOT4,90 zł0,00%
Rokowania funta na 2017
54 odpowiedzi · 41 403 odsłon · Autor: Anula
Jak myslicie czy jest mozliwosc ze w przyszlosci funt moze podskoczyc do 6zl. Nawet pomimo wyjscia z EU czy taki obrot sprawy moze ziscic?
Może, ale to w dalszej perspektywie.
A o jak daleka masz na mysli??
pewnie za jakieś 10-15 lat gdy gospodarka odzyje po wyjściu z eu
Podobno Brexit ma zostac odlozony. Mysle ze 10-15 lat to jest bardzo grubo przesadzone. W 92 roku dali sobie rade po 3 latach i funt byl po prawie 6zl. Po swiatowym kryzysie tez sie grubo odbili. A Brexit to nic innego jak drugi swiatowy\ EU kryzys tylko z pewnoscia bardziej odczuwalny.
Moim zdaniem na pewno nie 10-15 lat.
Myślę że w tym roku funt jeszcze może podnieść się na 5,40 zł a na 6 zł może być w następnym.

Anglia to nie jest kraj trzeciego świata że spadnie na amen. To że teraz jest funt tani, komuś to po prostu jest na rękę (bank Anglii).
A pod jakim wzgledem tak myślis. Nie jestem taka pewna ze tak moze byc ale funt zazwyczaj szybko sie wybijal. Teraz jest calkiem inna sytuacja u mysle ze ciezka dla ibydwu stron. A ty Piotrek jak myslisz sprzedawac to co sie ma teraz czy wstrzymac do lepszych czasow?
A pod jakim wzgledem tak myślis. Nie jestem taka pewna ze tak moze byc ale funt zazwyczaj szybko sie wybijal. Teraz jest calkiem inna sytuacja u mysle ze ciezka dla ibydwu stron. A ty Piotrek jak myslisz sprzedawac to co sie ma teraz czy wstrzymac do lepszych czasow?
Teraz to absolutnie nie sprzedawać...
Teraz to ja myślę by kupić funta ...
A skad masz takie przeczucia, czym sie sugerujesz bo mi sie wydaje ze w najblizszym czasie to on tylko moze spadac i zrownac sie z euro
Bo myślę że on już poleciał jak miał polecieć, w stosunku do dolara jest najniżej od dziesiątek lat . Brexit nie oznacza bankructwa, gospodarka też się nie osłabi, nic się nie stało wielkiego tak naprawdę, więc nie powinien UPASĆ , a jedynie chwilowo osłabnąć jak teraz. Do tego jeszcze ten okres sierpniowy wakacyjny kiedy funt zawsze taniał ...
Funt kierunek 4;56 taki moj typ niestety anglia zawsze opierala sie na emigracji nikt tutaj nie bedzie inwestowal wiedzac ze anglicy beda przodowac na rynku pracy taka moja skromna opinia pozdrawiam
Ja mam jakis inne wrazenie. Mysle ze moze upac nawet ponizej 4zl. Funt gorzej sie zachowuje niz w 2008 pod czas kryzysu swiatowego. Mam jakies zle przeczucia
Owszem, może jeszcze spadać i pewnie będzie spadał, jednak jakieś odbicie wcześniej powinno być. Myślę że na jesieni się umocni, by na zimę znów spaść.