BTC290,9k zł0,84%
ETH9,12k zł0,64%
XRP5,43 zł1,47%
LTC188 zł3,54%
BCH990 zł1,65%
DOT3,27 zł2,42%
BTC 126k - korekta przyszla. -5 procent w kilka godzin
6 odpowiedzi · 40 odsłon · Autor: mk2000
No i mamy korekte. BTC z wczorajszych 132k zjechal do 126k, czyli okolo -5 procent w kilka godzin. Bez zadnego newsa, po prostu realizacja zyskow po silnym wzroscie. Dokladnie to, przed czym Iwona ostrzegala dwa dni temu. Struktura dalej jest w porzadku - jestesmy nad poziomem wybicia z czwartku. To korekta w trendzie, nie zalamanie. Ale kto kupowal wczoraj na 132k, ten dzis ma nauczke.
I na to czekalem trzy tygodnie. Pierwsza transza z cashu poszla na 127k, druga jak zejdzie do 123k. Nie czuje satysfakcji ze mialem racje, bo nie o to chodzi - chodzi o to, ze mialem PLAN na oba scenariusze. Rosl - zarabialem na DCA. Spadl - kupuje z prochu.
Nie pisze tego z satysfakcja, bo ostrzezenie nie bylo prognoza. Chodzilo mi o nastroj: gdy wszyscy prognozuja 150k i dokupuja na szczycie, ryzyko rosnie niezaleznie od tego kiedy dokladnie przyjdzie korekta. Dzis przyszla. Za tydzien moglo byc 140k i potem to samo.
no i mnie zlapalo, kupilem wczoraj na 132 :( pisaliscie ze to schemat i mieliscie racje. najgorsze ze Mietek dokladnie to opisal dzien wczesniej a ja i tak zrobilem swoje
@Boczek nie biczuj sie, kazdy przez to przechodzi i wiekszosc kilka razy. Wazne co zrobisz teraz - jak sprzedasz w panice na 126, zamienisz papierowa strate w prawdziwa. Trzymaj, to dalej ten sam bitcoin co wczoraj.
pierwszy raz jestem po tej stronie - nie kupilem na szczycie, wiec dzis tylko patrze spokojnie. dziwne uczucie, przez lata bylem tym drugim
moje DCA kupi w poniedzialek jak zwykle, taniej niz w zeszlym. z perspektywy automatu korekta to po prostu nizsza cena wejscia