Piatek, BTC 129k, czyli czwartkowe wybicie na 128k utrzymalo sie i nawet lekko poprawilo. Po trzech tygodniach konsolidacji wyglada to na prawdziwy ruch. Ale mam jedno ostrzezenie z ostatnich tygodni: przed nami weekend i cienka plynnosc. Dwa razy w lipcu weekendowe szczyty okazaly sie pulapka. Wiec cieszmy sie, ale bez wpakowywania sie w sobote na maksimum.
Utrzymanie wybicia przez dobe przy normalnych obrotach to solidny sygnal. Zgadzam sie z ostrzezeniem weekendowym - to sie u nas powtarza az za czesto. Trzymam akumulacje z konsolidacji, w weekend nic nie dotykam.
no i wlasnie o to chodzi - dwa razy sie sparzylem na weekendowych szczytach. teraz siedze na rekach w sobote i niedziele z zasady. brzmi glupio ale dziala :)
Slusznie przypominasz. Weekend nie zmienia fundamentow, zmienia tylko plynnosc - a cienki rynek zawyza i zaniza mocniej niz normalny. Kto chce kupic, niech poczeka do poniedzialku. Nic nie ucieknie.
moje DCA i tak leci w poniedzialki wiec problem mnie nie dotyczy :) ale rozumiem tych co graja recznie