BTC263,0k zł1,40%
ETH7,96k zł0,77%
XRP5,43 zł2,74%
LTC207 zł3,79%
BCH1,79k zł0,00%
DOT5,27 zł0,19%
EURO sprzedac czy poczekac???
7 odpowiedzi · 13 573 odsłon · Autor: asia
mam euro do wymiany i nie wiem czy sprzedac czy poczekac .....a wy jak myslicie?dodam ze nie znam sie na tym kompletnie dlatego pytam Was:)pozdrawiam

notuje się wzrost waluty. Jeśli masz większą sumę, to proponowałabym poczekać, natomiast, jeśli suma jest stosunkowo niewielka, to sprzedać, gdyż ten wzrost nie będzie odczuwalny.

pozdrawiam
mam wieksza sume ale boje sie ze euro spadnie:/jednak zaryzykuje i poczekam:)
naiwnością jest myślenie że waluty wiecznie będą drożały, owszem wachnięcia w górę może i będą ale nic poza tym w dłuższej perspektywie tylko i wyłącznie w dół
Ja takze bede czekał. Moim zdaniem cos jeszcze podskoczy, aczkolwiek prognozy na to nie wskazuja, gdyz do konca roku ma byc na poziomie 4 zlotych
Sprzedałem w swoim mieście po 4.08 4.01.2013, ale zaczynam żałować bo tendencja jest wzrostowa. Za miesiąc będzie pewnie 10gr więcej, a na dużej kwocie można to już naprawdę odczuć
Ja tez czekam ale zaczynam żałować. nie ma co liczyc na mega skok euro w gore.
Polska gospodarka, która rozpada się powoli wprawdzie ale niezmiennie od lat, wzrost bezrobocia i inne czynniki powodują spadek wartości złotego. W dłuższej perspektywie Euro będzie stale, choć pewnie powoli, zyskiwać. Jeżeli więc ktoś może, to powinien czekać gdyż żadna lokata nie nadąży za wzrostem, wartości Euro.