BTC287,1k zł2,31%
ETH9,07k zł2,49%
XRP5,08 zł4,23%
LTC195 zł3,02%
BCH850 zł11,34%
DOT4,03 zł4,50%
BTC 132k. Ostatni tydzien sierpnia i pytanie o wrzesien
4 odpowiedzi · 61 odsłon · Autor: mk2000
Niedziela, BTC 132k, koniec piatego tygodnia w kanale 128-133k. Przed nami ostatni tydzien sierpnia, a potem wrzesien, ktory zwykle budzi rynki po wakacjach. Wiekszy wolumen zwykle oznacza rozstrzygniecie dlugich konsolidacji - w gore albo w dol. Nie zgaduje kierunku, ale spodziewam sie, ze wrzesien bedzie duzo ciekawszy od sierpnia. Warto miec plan na obie strony, zanim to sie zacznie.
Wlasnie dlatego trzymam polowe kapitalu w gotowce od pieciu tygodni. Nie po to, zeby zgadnac kierunek, tylko zeby moc zareagowac na kazdy. Wrzesien pokaze, czy to bylo warte czekania.
Zgoda co do wrzesnia. Ale przypominam z gory: pierwsza gwaltowna swieca po dlugiej konsolidacji czesto bywa falszywa. Nie wchodzcie na pierwszym ruchu, poczekajcie na potwierdzenie.
moj plan na wrzesien jest taki sam jak na sierpien: DCA i nic wiecej. dwa spokojne miesiace nauczyly mnie wiecej niz rok kombinowania
u mnie czesc premii jest juz w obligacjach, wiec na rynek wchodze tylko regularnymi transzami. dzieki temu wrzesien mnie nie stresuje