BTC 112k - korekta sie cofa. Lekcje z minionego tygodnia
4 odpowiedzi
·
29 odsłon
·
Autor: dziadek_mietek
Niedziela, BTC 112k, odbicie z piatkowego 106k trwa. Wyglada ze 106 bylo lokalnym dnem (choc pewnosci nigdy nie ma). Lekcje z tygodnia korekty: 1) Cierpliwi z cashem (lowca, qbass) kupili taniej. 2) DCA-owcy kupili automatycznie po nizszych cenach. 3) Paniarze sprzedali na dnie i teraz patrza jak odbija. Korekta zawsze nagradza plan i karze emocje. Nowy tydzien przed nami.
ostatnia transza (102k) raczej nie wejdzie i dobrze - znaczy ze 106 bylo dnem. 2/3 po srednio 107k, jestem bardzo zadowolony. dziekuje za caly coaching dziadku :)
Trzy cykle mowia: takie korekty (-8/-10%) w hossie to NORMA, zdarzaja sie kilka razy w roku. Kto sie ich boi, nie powinien byc w krypto. Kto je wykorzystuje, buduje pozycje. Dobry tydzien dla cierpliwych.
moje dwa poniedzialkowe DCA z tego okresu zalapaly 114k i potem nizej. srednia spadla sama. automat nie pyta o dno, po prostu kupuje. najwygodniej
ladnie to podsumowales dziadku. ja sie nauczylem na wlasnej skorze (kupno na gorce 119) a teraz na DCA lapie dolki bez stresu. roznica nieba i ziemi