Jest! Fed ciie 25bp do 4,00-4,25%, zgodnie z oczekiwaniami. ALE Powell na konferencji ostrozny - 'bedziemy zalezni od danych, nie zobowiazujemy sie do kolejnych ciec'. BTC najpierw skoczyl na 119k, potem zjechal do 115k jak Powell zaczal mowic. Klasyczne buy the rumor, sell the news. Ja czekalem na -8% ale nie dotknelo, wiec nadal cash. Co u Was?
Dokladnie jak mowilem rano - decyzja byla wyceniona, liczyl sie ton. Powell ostrozny = krotkoterminowe rozczarowanie. Ale to NIC nie zmienia w dluzszym obrazie: stopy i tak ida w dol, tylko wolniej. Spokojnie. Za miesiac nikt nie bedzie o tym pamietal.
115k to nie moje -8% (to byloby kolo 108k). Trzymam cash dalej. Jak ktos kupil 119k na emocjach 'rajd po Fed' to teraz siedzi na -3%. Cierpliwosc.
ja kupilem na 119 :( myslalem ze leci na ATH. teraz 115. no trudno, long term i tak trzymam, ale lekcja na przyszlosc - nie kupowac w euforii pierwszych minut
@twardziel_eddie wlasnie dlatego mowi sie 'nie handluj na konferencji Powella'. Pierwsze 30 minut to czysta emocja i algorytmy. Kto poczekal do jutra rana zobaczy spokojniejszy obraz. Nie biczuj sie, -3% to lekcja za male pieniadze.
wrocilem z roboty, patrze - 115k. moje DCA i tak poszlo rano po 117. coz, raz lepiej raz gorzej, srednia robi swoje. nie zaglądam wiecej dzis
Siedze, lowie ryby (te prawdziwe) i patrze jak sie szarpia. 115, 116, 117 w 10 minut. Po co komu te nerwy. Kupuje raz w miesiacu i tyle. Dobranoc panstwu :)
@cierpliwy_wedkarz najzdrowsze podejscie w calym watku :) No nic, cash zostaje, czekam dalej na prawdziwa okazje. Dobranoc.
Dzien po Fed, BTC 116k, rynki spokojne. Mowilem wczoraj ze za miesiac nikt nie bedzie pamietal. Juz po 12 godzinach prawie nikt nie pamieta :) Cykl trwa, robimy swoje.