BTC 77,8k niedziela wieczor. Co oczekujecie w poniedzialek?
5 odpowiedzi
·
21 odsłon
·
Autor: MichalBTC
BTC po weekendzie trzyma 77-78k. CME futures notowaly premium 0,3% do spotu - bycze pozycjonowanie instytucji. Naplywy ETF sa w kolejce na poniedzialek. Technicznie: jesli zamkniemy dzienny nad 78k to cel 80k. Jesli spadniemy pod 76,5k - korekta do 72-73k. Jak widzicie?
80k w tym tygodniu
BTC na 78k trzeci dzien z rzedu. Konsolidacja przed kolejnym impulsem w gore. Sentyment bull, sentyment rynku swiatowego tez pozytywny. Obstawiam 80k do srody. Do piatku 82k jesli nie bedzie zadnych negatywnych zaskoczen. ETFy nie odpuszczaja.
Ja tam obstawiam korekte. RSI tygodniowy 68 ale dzienny juz 72 - przegrzany krotkoterminowo. Po 3 tygodniach nieprzerwanych wzrostow zdrowa korekta 5-8% (do 72-74k) jest statystycznie prawdopodobna. Nie znaczy ze koniec bull marketa - to zdrowy oddech. Ja zrealizowalem 20% pozycji w piatek po 78k. Reszta z trailing stop.
Obaj scenariusze maja sens - kontynuacja do 80k albo korekta do 72-74k. Ja trzymam sie planu: trailing stop -12% (teraz 68,6k). Jesli BTC dojdzie 80k - kolejne 15% sprzedam. Systematycznie. Bez emocji. Tylko tak sie da grac dlugoterminowo bez palenia nerwow.
Update pon: BTC 79k potwierdzony na europejskim otwarciu. Azja zakonczy byczo (+2% na par godzin). Volumen poniedzialkowy 2x wyzszy niz sredni weekend. ETFy jeszcze nie otwarte - spodziewajcie silnych naplywow 16:30 naszego.