PIT za krypto - 19 dni do deadline! Kto jeszcze nie zlozyl?
3 odpowiedzi
·
637 odsłon
·
Autor: CryptoTaxPanic
Zostalo 19 dni do 30 kwietnia. Kto jeszcze nie zlozyl PIT-38 za krypto? Ja wlasnie koncze - Koinly wygenerowalo raport a ja przepisuje do e-PIT. Problem: mam 127 transakcji swap na Uniswap o których nie pamietalam. Kazdy swap to osobna transakcja w PIT. Koinly to ogarnelo ale bez niego bylbym martwy.
Zlodzylem 2 tygodnie temu. Rada: nie czekajcie na ostatnia chwile bo e-PIT potrafi sie zawieszac w ostatnich dniach kwietnia (przeciazenie serwerow). W 2025 roku serwer padl 29 kwietnia wieczorem i ludzie musieli isc do urzedu z papierem. Zlozcie TERAZ.
127 swapow na Uniswap - wspolczuje! Ja mialem 84 i kazdy z innym kursem. Bez Koinly to byloby tygodnie recznego liczenia. 350 zl za Koinly to najlepsza inwestycja roku. Pro tip: po zlozeniu PIT pobierz raport Koinly jako PDF i trzymaj 5 lat. US moze prosic o dokumentacje.
Zlozylam wlasnie! E-PIT zaakceptowal, UPO (urzedowe poswiadczenie odbioru) otrzymane. Ulga. 127 transakcji z Koinly przepisane w 20 minut. Reczna oblicze zajelaby mi caly weekend. Teraz spokojnie czekam na ewentualny zwrot. Dziekuje forumowi za motywacje!