BTC korekta do 74k po dotknięciu 75k - zdrowe czy niebezpieczne?
4 odpowiedzi
·
27 odsłon
·
Autor: WeekendCrypto
Bitcoin spadl z 75k do 74k w sobote rano. Wolumen weekendowy niski jak zwykle. Korekta 1,3% to nic ale pytanie czy to poczatek wiekszego spadku czy zdrowy oddech przed kontynuacja. Shorty rosna na Binance (funding -0,01%). Jak sie pozycjonujecie na weekend?
Spadek z 75k do 74k to typowy weekend dip - niski wolumen brak instytucji. Nic niebezpiecznego. RSI spadl z 78 do 72 co jest zdrowe. Kluczowe wsparcie: 72k (jeśli przebije to korekta do 69-70k). Opor: 75,5k. Nie handluje w weekendy - czekam na poniedzialek. Funding lekko negatywny to nawet dobrze bo redukuje overleveraged longi.
Korekty sa okazja do zakupu. Moj auto-DCA na Zondzie kupil 200 zl BTC dzisiaj rano po 74,2k. Nie patrze na krotkoterminowe wahania. Srednia mojego portfela to 42k wiec nawet 74k to 76% zysku. Najgorsza strategia to siedzenie i czekanie na idealny moment.
Spadek 1,3% mnie nie stresuje po tym jak w 2022 stracilem 60% portfela i nie sprzedalem. Teraz jestem 2x na plusie. Kto przetrymal bear market ten zasluguje na bull market. Trzymam i nie patrze do poniedzialku.
BTC trzyma 74k w niedziele wieczor. ETH 2180 - takze stabilne. Funding rate na Binance 0,01% - umiarkowanie bycze. Open interest rosnie powoli co pokazuje akumulacje a nie spekulacje. Poniedzialek powinien byc kontynuacja trendu, nie odwroceniem.