BTC 72,5 tys. USD - byki kontroluja rynek. Cel 76k w tym tygodniu?
5 odpowiedzi
·
322 odsłon
·
Autor: Radek
Bitcoin utrzymuje sie powyzej 72 tys. USD trzeci dzien z rzedu. Wolumen rosnie ETFy maja stabilne naplywy. On-chain: rezerwy na gieldach spadaja (ludzie wyciagaja BTC na cold storage = nie zamierzaja sprzedawac). Nastepny opor 73,5k a potem 76k. Kto jest w pozycji i jakie macie targety?
Formacja wyglada bardzo byczo. RSI na 71 - blisko przegrzania ale w strong trendach RSI moze isc do 85+. MACD dalej bycze. Kluczowe: zamkniecie tygodnia powyzej 72k potwierdzi trend. Moje targety: 76k (Q2), 85k (Q3), 100k+ (Q4). Stop na 68k.
Mam BTC od 2022 srednia 35k. Jestem 107% na plusie i nie zamierzam sprzedawac przed 100k. Ale ustawilem trailing stop na -15% od szczytu. Jesli BTC dojdzie do 76k i spadnie do 64,6k to automatycznie sprzedam. Zyski sa zyskami dopiero gdy je zrealizujesz.
Nie traduje BTC bezposrednio - mam ekspozycje przez ETF iShares IBIT na Xetra. Kupuje raz w miesiacu za stala kwote. Nie interesuja mnie formacje trojkatow i RSI. Interesuje mnie ze BTC jest na 72k a ja kupowalem srednio po 55k. DCA dziala.
Trailing stop -15% to madra strategia. Ja ustawie na -12% bo jestem bardziej ostrozny. Cel 76k w tym tygodniu jest realistyczny jesli naplywy ETF utrzymaja tempo. Trzymamy!
BTC 73k to najwyzszy poziom od lutego! Kluczowe: zamkniecie tygodnia powyzej 73k potwierdzi trend. Wtedy 76k i wyzej. Naplywy ETF stabilne - BlackRock IBIT sciagnal 280 mln USD dzisiaj. Popyt instytucjonalny nie slabnie.