Bitcoin wlasnie przebil 71 000 USD z trojkata symetrycznego o ktorym pisalismy kilka dni temu. Wolumen jest wysoki co potwierdza wylamanie. Kolejny cel techniczny to 76-78 tys. Naplywy do ETFow dzisiaj ponad 400 mln USD. Czy to poczatek prawdziwego rajdu po halvingu?
Wylamanie potwierdzone! Wolumen 2x wyzszy niz srednia 20-dniowa. RSI na 68 - jest jeszcze miejsce do 80 zanim przegrzanie. Nastepne opory: 73,5k (szczyt z lutego) i 76k (Fibonacci 1,618). Jesli przebije 76k to droga otwarta do 85k. Stop loss trzymam na 68,5k (dolna krawedz trojkata).
Timing wylamania nie jest przypadkowy - dane o inflacji z Polski i Europy sa nizsze od oczekiwan co zwieksza szanse na obnizki stop globalnie. Plynnosc rosnie BTC jest beneficjentem. ETFy notuja 5 dzien z rzedu naplywow netto. Instytucje akumuluja.
Pamietajcie ze po wylamaniu z trojkata czesto jest retest - krotki spadek do gornej krawedzi (70k) zanim ruch kontynuuje. Nie FOMO-wajcie na 71k. Jesli nie macie pozycji poczekajcie na retest 70k i kupujcie tam. Jesli macie - trzymajcie i nie sprzedawajcie za wczesnie.
Retest 70k to dobra rada. Nie mam jeszcze pelnej pozycji wiec czekam. Mam alert na 70,2k i tam dokupowalem ostatnio. DCA + okazjonalne zakupy na wsparciach to moja strategia.
BTC trzyma 71k w weekend. Wolumen jest nizszy niz w tygodniu (typowe) ale cena nie spada co jest bycze. Futures premium na CME jest na 5% annualizowane - umiarkowany optymizm. Funding rate na Binance lekko pozytywny. Jesli w poniedzialek utrzymamy 71k to nastepny target to 74-76k.