Bitcoin konsoliduje sie w przedziale 65-70 tys. USD od kilku tygodni. Wolumen spada zmiennosc maleje. To zwykle oznacza ze duzy ruch jest blisko - pytanie w ktora strone. ETFy notuja stabilne naplywy ale nie spektakularne. On-chain dane sa mieszane. Jak sie pozycjonujecie?
Na wykresie tygodniowym BTC formuje trojkat symetryczny - klasyczna formacja niezdecydowania. Gorny bok to 71k dolny 63k. Przelamanie ktorejkolwiek strony da ruch 8-10 tys. USD w ciagu tygodnia. Ja mam alerty na 71500 i 62500 i czekam. Nie otwieram pozycji w srodku formacji.
Nie probuje tradowac formacji. DCA co tydzien za stala kwote od 3 lat niezaleznie od ceny. Srednia mojego zakupu to ok. 35 tys. USD wiec przy 68 tys. jestem 94% na plusie. Nie zamierzam sprzedawac przed 100 tys. minimum. Konsolidacja to czas na akumulacje nie na panike.
Trojkat symetryczny to ciekawe - sprawdze na TradingView. Ale chyba jestem bardziej po stronie HODLera - DCA i cierpliwosc. Nie mam nerwow do tradowania formacji. Moja srednia to 42 tys. wiec jeszcze mam bufor.
Trojkat symetryczny sie rozwiazal - BTC przebil 70k i testuje 71,5k. Wolumen rosnie. Jesli utrzyma sie powyzej 70k do konca tygodnia to kolejny cel to 76-78k. Ale pamietajcie ze po wylamaniu z trojkata czesto jest retest - spadek do gornej krawedzi (70k) zanim ruch w gore sie potwierdzi.