Siema, co myslicie o Bitcoinie w tym roku? Po halvingu w 2024 teoretycznie powinien byc bull run, historycznie zawsze tak bylo - rok po halvingu to szczyt cyklu.
Ale z drugiej strony BTC juz zrobil nowe ATH wiec moze tym razem cykl sie skrocil?
Ja trzymam od 2021 i nie sprzedaje. Cena zakupu ok 35k USD, wiec jestem na solidnym plusie. Pytanie czy dobierac teraz czy czekac na korekte.
Jak wyglada Wasz plan na ten rok? Holdujecie czy handlujecie?
Tez holduje od 2020 i nie zamierzam sprzedawac. Moja strategia to DCA - co miesiac kupuje za stala kwote niezaleznie od kursu. Dzieki temu nie stresuje sie czy teraz jest drogo czy tanio.
Co do scenariuszy - mysle ze BTC moze jeszcze porosnac ale nie spodziewam sie juz 10x jak w poprzednich cyklach. Rynek dojrzal, instytucje sa, ETFy sa. To juz nie jest ten sam Bitcoin co w 2017.
Najwazniejsze - nie inwestujcie wiecej niz mozecie stracic. Krypto to nadal bardzo ryzykowny rynek.
Ja jestem mega byczo nastawiony. ETFy bitcoinowe ciagle zbieraja nowe srodki, MicroStrategy dokupuje, a podaz po halvingu jest ograniczona. Proste prawa popytu i podazy.
Historycznie BTC osiagal szczyt cyklu 12-18 miesiecy po halvingu. Halving byl w kwietniu 2024, wiec szczyt powinien byc gdzies miedzy Q2-Q4 2025, moze nawet Q1 2026.
Moje targety: 150k USD w tym cyklu, moze wiecej jesli mania sie rozkreci. Ale trzymam tez stop lossy - nie chce powtorki z 2022.
Bitcoin jest juz nie tylko kryptowaluta - to klasa aktywow. ETFy w USA maja ponad 50 mld USD pod zarzadzaniem. Kolejny krok to ETFy w Europie i Azji. Jak wejda duze fundusze emerytalne to popyt bedzie ogromny a podaz ograniczona (21 mln BTC max). Dlatego dlugoterminowo jestem ultra byczo nastawiony. Krotkoterminowo moze byc korekta do 75-80k ale to okazja do kupna.
BTC trzyma sie mocno ale uwazam ze korekta do 70-75k jest realna w Q2. Historycznie po halvingu jest pare miesiecy konsolidacji zanim ruszy prawdziwy bull run. Ja trzymam i DCA co tydzien ale mam tez troche gotowki na wypadek wiekszego spadku. Nie chce byc tym gosiem ktory kupowal na szczycie w 2021.