BTC282,4k zł1,88%
ETH8,31k zł1,25%
XRP5,03 zł1,26%
LTC202 zł0,56%
BCH1,64k zł2,72%
DOT4,37 zł0,08%
kiedy sprzedać funta?
13 odpowiedzi · 19 750 odsłon · Autor: MTB
Witam mam dość dużo funta a teraz funt jak widać bardzo niestabilny, może ktoś wie kiedy najlepiej sprzedać aby nie stracić?
Znam się na tym bardzo przeciętnie, ale intuicja podpowiada mi, że funt może w najbliższym czasie tylko spadać, co jest związane z referendum w sprawie wyjścia WB z Unii (Euro też będzie spadać). Ale wypadałoby o to zapytać kogoś bardziej kompetentnego, natomiast referendum może mieć na pewno jakiś wpływ, ale jaki to nie jestem w stanie ocenić.
mysle ze koles sie mylisz co do funta.
A ty jak myślisz będzie w górę bo jak narazie to w tym tygodniu same spadki i to w całym tygodniu aż 20 gr.
Funt do referendum na pewno nie podskoczy. Będzie oscylował w okolicy 5,60, a prawdopodobne jest, iż będzie nawet spadał. Spadł o 20 groszy, ponieważ z dnia na dzień zmieniły sie wyniki sondaży w sprawie Brexit'u. Można spodziewać sie wszystkiego i nikt nie jest w stanie przewidzieć, jak Anglicy zareagują 23 czerwca. Istnieje duże prawdopodobieństwo, ze opuszczą UE, ponieważ przeciętny, angielski "Kowalski" nie bierze pod uwagę tego, jakie konsekwencje gospodarcze i ekonomiczne podniosłoby za sobą wyjście z UE. Niestety, "szara masa" stąpa po ziemi każdego kraju. Gdyby wyszli z UE funt może spaść o jakieś 12%. Sam śledzę temat uważnie i mam co do najbliższych "funtowych" tygodni spore obawy...
Pozdrawiam
sprzedawac ,bo bedzie po 4.90
A jak panowie myślicie czy funt w ogóle pójdzie w górę czy wręcz na odwrót?
Funt w okresie wakacyjnym zawsze ma słaby kurs. Teraz ze względu na sytuację rynkową jeszcze niższy.
Ja, mimo iż teraz waluta traci na wartości, wstrzymuję się z wymianą do września. Wtedy też będę baczniej przyglądać się notowaniom.
tak jak napisalem wczesniej ,jest po 4.90
A kiedy waszym zdaniem wroci do normy sprzed referendum?
Marlena, skad Ty takie dane bierzesz? Chyba z opowiesci o miliarderach Polakach przyjezdzajacych o Polski na wakacje, hehhe

Rok 2015 poczatek czerwca - 5,6518, polowa sierpna 5,9921(pomimo miliarderow z uk na wczasach w polsce)

Rok 2014 poczatek czerwca 5,0549 - sierpien 5,3065 (pomimo miliarderow z uk na wczasach w polsce)

Rok 2013 od lipca wzrósl z 4, 8549 do 5.0070 pod koniec sierpnia (pomimo bilionerów z uk na wczasach w polsce)

Najwiekszy spadek funt w wakacje (oczywicie pomimo biliarerów z uk na wczasach w polsce) zanotowal w 2011 z 4.36 1 lipca do 4.84 19 sierpnia.

Ach, jakzesz Ci bogacze z brytyjskich magazynow decyuja o swiatowej gospodarce:)

PS Co do kwestii funta to zalezy o kilku czynnikow (chociaz raczej mozna sie spodziewac kolejnych spadkow w najblizszym czasie. Szansa moze byc decyzja o przylaczeniu sie o EEA lub EFTA, wówczas funt powinien gwatownie wzrosnac.
A czy twoim zdaniem funt moze zyskac nawet 5,60 mimo brexitu w najblizszxym czasie??
nie srajcie w baty, raz jest lepiej raz gorzej
Pisze ten komentarz tylko po to żeby komentarz powyżej nie był wyświetlany. Za każdym razem jak wchodzę na kurs funta - widać ten komentarz. Zenua