BTC292,7k zł0,19%
ETH9,27k zł0,68%
XRP5,30 zł2,56%
LTC201 zł1,72%
BCH963 zł0,46%
DOT4,50 zł13,99%
Pierwsza sesja wrzesnia. WIG20 3859 przed jutrzejsza RPP
5 odpowiedzi · 45 odsłon · Autor: PiotrK
Otwieramy wrzesien. WIG20 3859, czyli lekkie cofniecie po mocnym zamknieciu sierpnia. Nic dziwnego - jutro decyzja RPP i czesc rynku redukuje ryzyko przed komunikatem. Banki wyraznie slabsze od reszty indeksu, co jest typowe przed mozliwym cieciem stop. Ja nie zmieniam nic do jutra. Kto chce sie ustawiac pod decyzje, gra w orla i reszke z komunikatem prezesa.
Redukcja ryzyka przed decyzja to standard i dlatego nie warto czytac dzisiejszej sesji jako sygnalu. Prawdziwa informacja przyjdzie jutro po poludniu, a wlasciwie dopiero po konferencji.
Rynek wycenia ciecie o 25 punktow jako scenariusz bazowy. Zaskoczeniem byloby albo pozostawienie stop bez zmian, albo wieksze ciecie. Ale najwazniejszy bedzie ton - czy Rada zasugeruje kolejne obnizki jesienia.
skonczylem wchodzic transzami w zeszlym tygodniu, wiec jutro obserwuje bez zadnych ruchow. dobrze sie zlozylo, ze zamknalem plan przed decyzja
u mnie kredyt na WIBOR 6M, wiec jutrzejsza decyzja to dla mnie kwestia grudnia, nie wrzesnia. ale kazde ciecie to kolejna kwota do nadplaty
Po decyzji i konferencji: banki odbily, WIG20 zamknal sie nad 3860. Ostrozny komunikat pomogl im bardziej niz zaszkodzilo samo ciecie. Nie zmienialem nic przez caly dzien i dobrze.