Ostatnia sesja sierpnia. WIG20 3868, miesiac na plusie
6 odpowiedzi
·
20 odsłon
·
Autor: Wanda56
Zamykamy sierpien. WIG20 3868, jedenasta sesja powyzej 3800 i najwyzsze zamkniecie miesiaca. Bilans: pierwsze trzy tygodnie kompletnego marazmu przy najnizszych obrotach roku, potem przebicie oporu za trzecim podejsciem i mocna koncowka na rosnacym wolumenie. Miesiac, ktory zaczynal sie jako najnudniejszy w roku, konczy sie calkiem przyzwoicie. A juz w tym tygodniu RPP i pierwszy prawdziwy test wrzesnia.
Koncowka uratowala ten miesiac. Ja przez wiekszosc sierpnia realizowalem przy kazdym podejsciu pod 3800 i przyznaje - drugie i trzecie podejscie kosztowalo mnie odkupywanie drozej. Ale system dzialal, wiec go nie zmieniam.
moj sierpien: osiem tygodni czekania z gotowka, potem tydzien wchodzenia transzami. wrzesien zaczynam juz z normalna pozycja i bez zadnych zakladow z rynkiem
caly sierpien bez jednej transakcji, portfel wyzej niz na poczatku. dwunasty taki miesiac z rzedu i dalej mnie to bawi
u mnie sierpien to dwie dywidendy i ich reinwestycja. indeks sobie, moj portfel swoje. wrzesien z RPP bedzie ciekawszy dla bankow
@PiotrK to wazna uwaga dla obserwujacych: system, ktory kosztuje w jednym miesiacu, moze byc zyskowny w skali roku. Zmienianie go po jednym gorszym miesiacu to najczestszy blad.
Pierwsza sesja wrzesnia i jak zwykle nic nie robie. Sierpien zamknalem bez transakcji, wrzesien zaczynam tak samo. Jutrzejsza RPP tez tego nie zmieni.