Ostatnia sesja lipca - WIG20 3792, miesiac na plusie
5 odpowiedzi
·
120 odsłon
·
Autor: Wanda56
Zamykamy lipiec. WIG20 konczy miesiac na 3792, czyli okolo dwa i pol procenta wyzej niz zaczynal. Krotkie podsumowanie: zaczelismy od pauzy RPP na poczatku miesiaca, w polowie dostalismy nizsze od oczekiwan dane inflacyjne, ktore przebily nam wiosenne szczyty, a koncowka to podejscie pod 3800 i cofniecie. Wszystko przy wakacyjnie malych obrotach. Sierpien historycznie bywa jeszcze leniwszy. Milego weekendu.
Solidny miesiac jak na wakacje. Ja realizowalem po drodze przy kazdym szczycie, wiec koncze lipiec z mniejsza pozycja i wieksza gotowka. Jak sierpien przyniesie zadyszke, bede mial za co dokupic. Do poniedzialku.
moj lipiec: ani jednej nowej akcji, piaty tydzien tylko zbieranie gotowki. pozycja z czerwca zarabia, wiec nie narzekam. wrzesien to moj termin weryfikacji tej strategii
trzymalem caly miesiac i nic nie robilem. najlepszy rodzaj miesiaca. za rok i tak nikt nie bedzie pamietal czy bylo 3792 czy 3805
systematyczne realizacje przy kazdym szczycie, lipiec na plus. sierpien pewnie w zakresie 3700-3850, bede gral z tego przedzialu
u mnie lipiec to tylko reinwestycja dywidend, zadnych decyzji. portfel dywidendowy rosnie sam, ja tylko nie przeszkadzam