BTC284,6k zł0,11%
ETH9,01k zł0,98%
XRP5,43 zł0,43%
LTC191 zł1,09%
BCH996 zł1,35%
DOT3,33 zł1,12%
Inflacja NIZSZA niz oczekiwano! Ciecie RPP jesienia pewniejsze
6 odpowiedzi · 47 odsłon · Autor: bartek98
Sa dane - inflacja CPI wyszla NIZEJ niz konsensus rynkowy. To wyrazny sygnal ze presja cenowa slabnie, a jesienne ciecie stop RPP staje sie bardzo prawdopodobne. Reakcja: WIG20 skoczyl w gore (nadzieje na tanszy kredyt i wsparcie gospodarki), przebijamy wiosenne szczyty. Zloty lekko oslabl (nizsze stopy w perspektywie = mniej atrakcyjny). Kredytobiorcy moga sie cieszyc - jesienia raty pewnie znowu spadna. Dobry odczyt!
No i mamy katalizator. Nizsza inflacja przebila opor - WIG20 nad wiosennymi szczytami. Banki mieszane (tansze kredyty ale presja na marze), ale ogolny sentyment byczy. Przebicie oporu z impetem na dobrych danych to mocny sygnal. Ja poczekam czy sie utrzyma - 'buy the rumor sell the news' czasem dziala.
Dobre dane, rynek w gore, moja pozycja zarabia. Ale ostroznie - czesc tego byla wyceniona. Nie dokupuje na euforii przebicia, trzymam co mam. Jak przyjdzie cofniecie 'sell the news', dokupie. Gotowka gotowa.
jak jesienia utna to moja rata znowu spadnie :) nadplacam dalej niezaleznie, ale mila perspektywa. tansze kredyty ida
przebilismy wiosenne szczyty! trzymam dlugoterminowo, ciesze sie. dobre dane, byczy sygnal. ale jak wanda mowi - zobaczmy czy sie utrzyma po pierwszej euforii
no i widzicie, mowilem ze RPP powinna ciac! teraz dane to potwierdzaja. jesienne ciecie coraz pewniejsze. dobrze dla gospodarki i kredytobiorcow
Dzien po danych - wybicie sie UTRZYMALO, nie bylo 'sell the news'. WIG20 3762. To potwierdza sile. Moja pozycja z dolka ladnie zarabia. Trzymam, nie dokupuje pod szczytami.