BTC310,0k zł1,30%
ETH10,1k zł3,37%
XRP5,44 zł3,47%
LTC222 zł1,92%
BCH965 zł2,55%
DOT4,34 zł4,96%
Dzis RPP - decyzja o 15:00. Co obstawiacie: ciecie czy pauza?
5 odpowiedzi · 45 odsłon · Autor: Wanda56
Pierwszy dzien lipca i od razu gorąco - RPP decyduje o stopach dzis okolo 15:00, konferencja prezesa pozniej. Rynek podzielony: czesc obstawia kolejne ciecie (inflacja spada), czesc pauze (RPP po czerwcowej obnizce moze chciec poczekac). WIG20 3705 czeka. To wazniejsze niz wygląda - decyzja nada ton bankom i zlotemu na lipiec. Co obstawiacie?
Ja stawiam na PAUZE. RPP ciela w czerwcu, jest ostrozna, lubi poczekac na potwierdzenie ze inflacja trwale spada. Golebica komentarz tak, ale samo ciecie dopiero jesienia. Ale to obstawianie, nie pewnik.
Nie pozycjonuje sie pod to. Mam pozycje, gotowka czeka na reakcje PO decyzji. Zgadywanie RPP to hazard. Zobacze o 15:00 i zareaguje na fakty.
obstawiam pauze ale szczerze - dla mnie dlugoterminowo obojetne. ciekawy jestem tylko reakcji bankow, bo one ciagna WIG20
a ja mysle ze utna! inflacja leci w dol, po co czekac. RPP powinna wspierac gospodarke tanszym kredytem. zobaczymy kto ma racje o 15
Po latach obserwacji RPP - one prawie zawsze sa ostrozniejsze niz rynek chce. Stawiam na pauze z golebim tonem. Ale RPP potrafi zaskoczyc, wiec bez pewnosci.