GPW zamknieta, ale niedziela to dobry czas na plan. W tym tygodniu: sezon dywidend dobiega konca (KGHM odciecie kolo 20.06), brak duzych danych makro po Fed. WIG20 trzyma 3700 - jak utrzyma to dobrze, jak pusci to letnia korekta sie zaczyna. Moja strategia: nie kupuje na full, czekam czy po dywidendach przyjdzie zadyszka. Kto co planuje na tydzien?
Ja trzymam co mam, nowych zakupow nie planuje az zobacze czy 3700 sie utrzyma. Po sezonie dywidend faktycznie moze byc spokojniej. Dobry moment na cierpliwosc.
Obserwuje 3700 jako kluczowe wsparcie. Pusci - schodze z czescia pozycji i czekam na nizej. Trzyma - dobieram na sile. Plan na obie strony, nie zgaduje kierunku.
ja jak zwykle nic nie zmieniam, dywidendy reinwestuje jak wplyna. korekty letnie przychodza i odchodza, moj portfel dywidendowy rosnie przez lata niezaleznie. ale dla traderow rozumiem ze 3700 to wazny poziom
Zgadzam sie z ostroznoscia. Po dywidendach + wakacyjne male obroty = ryzyko korekty. Trzymam czesc w gotowce na ewentualny dolek. Lepiej miec proch niz gonic gore.
No i WIG20 pekl pod 3700 jak przewidywalem w niedzielnym watku. Trzymam gotowke, czekam na 3650. Korekta letnia sie zaczela.