BTC238,4k zł0,88%
ETH6,80k zł0,21%
XRP4,07 zł1,11%
LTC166 zł0,59%
BCH899 zł1,17%
DOT3,22 zł1,56%
Wreszcie wyszedlem na zero po wejsciu na gorce 2 lata temu
6 odpowiedzi · 26 odsłon · Autor: spozniony_rycerz
Pamietacie moj nick - wszedlem na gielde na samej gorce 2 lata temu i potem patrzylem jak portfel topnieje -30%. Bylem zalamany, chcialem sprzedac ze strata. Posluchalem Was, nie sprzedalem, dokupowalem po troche w dolkach. Dzis pierwszy raz portfel na PLUSIE +2%. Wiem ze to malo po 2 latach, ale wyszedlem z dolka zamiast zrealizowac strate. Cierpliwosc dziala.
To jest WAZNIEJSZE niz czyjekolwiek +50%. Bo Ty pokonales najtrudniejsze - wlasna panike na -30%. Wiekszosc sprzedaje na dnie i traci na zawsze. Ty wytrzymales. Teraz juz wiesz ze umiesz i kolejne spadki beda latwiejsze.
Brawo. Ja 20 lat balem sie wejsc wlasnie z takiego strachu. A Ty wszedles, dostales po glowie i WYTRZYMALES. To sie nazywa charakter. +2% to dopiero poczatek.
Gratki, ale zachowaj pokore - 2 lata na +2% to realnie strata na inflacji. Dobrze ze nie sprzedales na dnie, ale to nie sukces tylko wyjscie z bledu wejscia na gorce. Lekcja: nie pakuj wszystkiego naraz na szczycie. Nastepnym razem usredniaj od poczatku.
@realista_janusz masz racje, na inflacji realnie jestem pod kreska. Ale dla mnie psychologicznie to przelom - nie spanikowalem. Nastepnym razem wchodze DCA od poczatku, nie all-in na gorce. Nauczka droga ale cenna.
Najwazniejsze ze juz nigdy nie wejdziesz all-in na raz. Ta lekcja jest warta wiecej niz te +2%.
Po wczorajszym +2% dzis dalej trzymam, nie sprzedaje. Realista_janusz mial racje ze realnie na inflacji jestem pod kreska, ale glowa spokojna. Od teraz DCA od poczatku, nie all-in. Zmieniony czlowiek.