BTC240,2k zł1,66%
ETH6,31k zł2,87%
XRP4,34 zł3,40%
LTC168 zł3,93%
BCH792 zł6,02%
DOT3,67 zł3,29%
LPP - Reserved podbija Europę. Warto dokupić?
4 odpowiedzi · 47 odsłon · Autor: Bartek
LPP pokazało wyniki za Q4 - Reserved rośnie 25% rok do roku w Europie Zachodniej. Spółka otwiera sklepy w Niemczech Francji i Hiszpanii. Kurs jest na historycznych szczytach. Mam LPP od 2023 i jestem grubo na plusie ale zastanawiam się czy nie realizować zysków. P/E jest wysoko ale wzrost uzasadnia wycenę. Jak myślicie?
LPP to polski sukces eksportowy. Reserved jest postrzegane w Europie Zachodniej jako marka premium-affordable - lepsza jakość niż Zara w podobnej cenie. Jeśli utrzymają 20%+ wzrost to P/E jest uzasadnione. Ja trzymam i nie zamierzam sprzedawać dopóki fundamenty są mocne.
Każda spółka modowa w historii GPW miała swoje 5 minut i potem spadała. Pamiętacie CCC? Vistula? LPP jest inna bo ma globalny brand ale ryzyko jest - jedna nieudana kolekcja i przychody lecą 10% w dół. Zrealizowałbym połowę zysków i resztę trzymał z trailing stopem.
Trailing stop to dobry pomysł. Ustawię na 15% od szczytu - jeśli kurs spadnie o tyle to znaczy że coś się zmieniło fundamentalnie. Resztę trzymam dalej. Dzięki za obie perspektywy.
LPP jest jedyna polska spolka modowa z prawdziwym globalnym potencjalem. Reserved w Niemczech konkuruje z Zara i HM na tym samym poziomie cen ale z lepsza jakoscia materialow. Jedyny risk to spowolnienie konsumpcji w Europie ale to dotyczy calego sektora.