BTC215,2k zł1,72%
ETH6,56k zł2,03%
XRP4,15 zł1,14%
LTC189 zł1,94%
BCH1,30k zł3,70%
DOT4,00 zł0,25%
Dino Polska - najlepsza spolka na GPW?
2 odpowiedzi · 25 odsłon · Autor: ela_inwest
Dino od debiutu zrobilo jakies 800% wzrostu. Dalej otwieraja po 200+ sklepow rocznie i wyniki sa swietne. Ale kurs jest juz 500+ zl i wycena PE kolo 30 co jest sporo. Pytanie czy dalej jest sens kupowac czy wszystko juz jest w cenie. Z drugiej strony spolka nadal rosnie 20% rocznie w przychodach wiec moze PE jest uzasadnione. Jakie macie zdanie?
Dino to fantastyczna spolka ale PE 30 przy 20% wzroscie to PEG 1.5 - nie jest tanio. Porownaj z Biedronka (Jeronimo Martins) ktora ma PE 18 i tez rosnie. Albo z Zabka ktora weszla na GPW w zeszlym roku. Dino ma przewage w malych miastach i na wsiach gdzie nie ma duzej konkurencji ale pytanie ile jeszcze lokalizacji moga otworzyc zanim rynek sie nasyci. Ja kupilbym na korektie do 420-440 ale przy 500 to juz drogo.
Mam Dino od 280 zl i to moja najlepsza inwestycja. Spolka robi to co obiecuje - otwiera sklepy i rosnie. Zarzad jest kompetentny i nie robi glupich przejec. Zgadzam sie ze nie jest tanio ale za jakosc trzeba zaplacic. Wole kupic drozsza spolke ktora dowozi niz tania ze slabym zarzadem. Ale oczywiscie kazdy musi sam zdecydowac ile jest w stanie zaplacic za wzrost.