BTC292,1k zł0,10%
ETH9,25k zł0,09%
XRP5,26 zł0,73%
LTC201 zł0,55%
BCH956 zł0,00%
DOT4,20 zł4,47%
Sprzedaje stare rzeczy przed wrzesniem. Zaskakujaca kwota
5 odpowiedzi · 23 odsłon · Autor: Tomo
Robilem porzadki przed wrzesniem i zamiast wyrzucic, wystawilem czesc rzeczy na sprzedaz - stary telefon, konsole z ktorej nie korzystam, narzedzia po tesciu, kilka ubran. Przez dwa tygodnie zebralo sie tego tyle, ze pokrywa mi cala wrzesniowa wyprawke dla corki. Nie spodziewalem sie takiej kwoty za rzeczy, ktore lezaly w piwnicy i nikomu nie sluzyly. Polecam przed drozszym miesiacem.
Robilam tak po rozwodzie i to bylo moje pierwsze zrodlo nadwyzki. Warto dodac, ze to dziala tez w druga strone - jak raz policzysz, ile realnie warte sa rzeczy lezace bezuzytecznie, to nastepnym razem zastanowisz sie dwa razy przed zakupem.
u mnie po miesiacu spisywania wydatkow to naturalny nastepny krok. mam kilka rzeczy, ktore kupilem impulsowo i lezа nieuzywane. dobry pomysl na wrzesien
Przy dzieciach dochodzi jeszcze wymiana i sprzedaz rzeczy miedzy rodzinami - ubrania, sprzet sportowy, rowery. U nas polowa rzeczy krazy w obiegu i nikt nie kupuje nowych.
przy moich 3 tysiacach oszczednosci kazda dodatkowa kwota ma znaczenie. wystawie w tygodniu to, czego nie uzywam. dzieki za pomysl
@Migotka to zdanie o patrzeniu na zakupy przez pryzmat pozniejszej wartosci jest celne. faktycznie kilka z tych rzeczy sprzedalem za ulamek ceny