BTC291,0k zł0,06%
ETH9,21k zł0,29%
XRP5,26 zł1,12%
LTC201 zł0,02%
BCH955 zł0,12%
DOT4,17 zł6,80%
Zalozylem IKE. Dziesiec dni po tym, jak tu napisalem
5 odpowiedzi · 24 odsłon · Autor: Dawid
Napisalem tu dziesiec dni temu, ze mam 36 lat i zero oszczednosci emerytalnych, i pytalem, czy nie jest za pozno. Dostalem konkretne odpowiedzi i zamiast dalej to rozwazac, zalozylem IKE, ustawilem staly przelew i przypomnienie w telefonie, tak jak radzil kuba02. Kwota nie jest imponujaca, ale idzie automatem pierwszego dnia po wyplacie. Sprawdzilem tez PPK i zostaje w nim.
Dziesiec dni od pytania do dzialania to bardzo dobry wynik. U mnie od pierwszej mysli do zalozenia IKE minelo kilka lat i wlasnie tych lat zaluje najbardziej, nie kwot.
Automat pierwszego dnia po wyplacie to najwazniejszy szczegol w Twoim poscie. Odkladanie tego, co zostanie na koniec miesiaca, nie dziala prawie u nikogo.
ciesze sie, ze przypomnienie sie przydalo :) u mnie drugi zakup obligacji poszedl wlasnie dzieki temu, bez zastanawiania sie
ja tez zostaje w PPK po naszej dyskusji. dobrze widziec, ze nie tylko ja cos zmienilam po tych rozmowach
Tydzien z IKE za mna. Nic sie nie dzieje i o to chodzilo - automat pojdzie sam pierwszego dnia po wyplacie. Pierwszy raz mam cos ustawionego na trzydziesci lat do przodu.