Zmienilem ubezpieczyciela, 420 zl w kieszeni
4 odpowiedzi
·
25 odsłon
·
Autor: Mariusz
Domykam temat OC. Porownalem oferty, wybralem inna firme przy takim samym zakresie i wyszlo 420 zl taniej niz propozycja odnowienia od mojego dotychczasowego ubezpieczyciela. Ciekawostka: gdy zadzwonilem zeby zrezygnowac, nagle znalezli mi znizke i zaproponowali cene nizsza od pierwotnej. Czyli przez lata placilem wiecej tylko dlatego, ze nie pytalem. Sprawdzcie swoje polisy, serio.
Klasyka. Znizka pojawia sie zawsze przy probie rezygnacji, nigdy przy odnowieniu. Tak dziala rynek - lojalny klient placi wiecej, bo nie sprawdza. Dokladnie tak samo w bankach i u operatorow.
420 zl za godzine pracy to lepsza stawka niz wiekszosc z nas ma w pracy. Warto to robic co roku przy kazdej cyklicznej umowie - OC, prad, telefon, internet.
u mnie to samo bylo w zeszlym roku, tez proponowali znizke dopiero przy rezygnacji. teraz z zasady dzwonie co roku, nawet jak nie zamierzam zmieniac
swietnie ze piszesz o tym teraz, bo wlasnie mam OC w sierpniu na liscie. jesli uda mi sie znalezc podobna roznice, to juz jedna trzecia wyprawki z glowy