Koniec lipca - podsumowanie najdrozszego miesiaca w roku
4 odpowiedzi
·
53 odsłon
·
Autor: Agnieszka81
Jutro koniec lipca, wiec czas na podsumowanie u nas w domu. Lipiec z czworka dzieci na wakacjach to zawsze najdrozszy miesiac w roku - dzieci caly dzien w domu, jedzenie, atrakcje, wyjazd. W tym roku pierwszy raz przeszlismy przez niego BEZ siegania po karte kredytowa i bez ruszania poduszki. Koperta wakacyjna, ktora odkladalam przez caly rok, wystarczyla prawie co do zlotowki. Sierpien bedzie latwiejszy, choc czeka wyprawka.
To jest prawdziwy sukces - nie 'zarobilem X procent', tylko 'przeszlismy przez najdrozszy miesiac bez dlugu'. Przy czworce dzieci to wyczyn organizacyjny. Koperta odkladana przez rok robi cala robote.
gratuluje! u mnie z jednym dzieckiem lipiec tez byl ciasny. system kopert sprawdza sie idealnie wlasnie w takich miesiacach, kiedy wszystko sie kumuluje
i pamietaj o wyprzedazach poszkolnych we wrzesniu na przyszly rok. u mnie to polowa kosztow wyprawki mniej. brawo za lipiec bez dlugu
czytam takie posty i widze do czego dazyc. na razie jestem na etapie spisywania wydatkow, ale zaczynam rozumiec ze to wszystko sie zaczyna od wiedzy gdzie kasa idzie