BTC288,0k zł1,35%
ETH9,15k zł2,41%
XRP5,48 zł0,55%
LTC197 zł2,38%
BCH1,00k zł0,73%
DOT3,35 zł0,11%
Ubezpieczenie auta w sierpniu - gdzie szukac taniej?
6 odpowiedzi · 35 odsłon · Autor: Mariusz
Za miesiac konczy mi sie OC i jak co roku dostalem od swojego ubezpieczyciela propozycje odnowienia - oczywiscie drozsza niz w zeszlym roku, mimo ze nie mialem zadnej szkody. Zawsze odnawialem z lenistwa, ale w tym roku chcialbym porownac. Gdzie szukacie i czy da sie realnie sporo zaoszczedzic, czy to raczej roznice po 100 zl? Pytam bo w sierpniu i tak mam wyprawke szkolna, wiec kazda zlotowka sie liczy.
Nigdy nie odnawiaj automatycznie, to najdrozsza opcja. Porownywarki online plus bezposrednie zapytanie u 2-3 ubezpieczycieli. U mnie roznice miedzy najtanszym a najdrozszym potrafia byc kilkaset zlotych przy tym samym zakresie. To godzina roboty za konkretne pieniadze.
Uwaga na jedno: porownuj ZAKRES, nie tylko cene. Najtansze OC bywa bez assistance albo z wysokim udzialem wlasnym w AC. Zrob liste tego czego potrzebujesz i dopiero potem porownuj kwoty.
ja co roku zmieniam ubezpieczyciela i co roku wychodze taniej. lojalnosc w ubezpieczeniach kosztuje, dokladnie jak w bankach
dodam ze warto zapytac o znizke za platnosc jednorazowa zamiast rat. u mnie to bylo kilka procent, a raty i tak trzeba miec z czego zaplacic
dzieki, siadam w weekend z porownywarka. nie sadzilem ze roznice moga byc az takie, przez lata po prostu klikalem odnow
Usiadlem dzis wieczorem z porownywarka OC i roznica miedzy moim obecnym ubezpieczycielem a najtansza sensowna oferta to ponad 400 zl przy tym samym zakresie. Za jedna godzine pracy. Nigdy wiecej automatycznego odnowienia.