BTC291,4k zł0,16%
ETH9,22k zł0,06%
XRP5,25 zł0,87%
LTC200 zł0,33%
BCH956 zł0,12%
DOT4,18 zł8,60%
Dzieci w domu caly lipiec - budzet jednak wytrzymal
5 odpowiedzi · 67 odsłon · Autor: Agnieszka81
Srodowe podsumowanie z domu z czworka dzieci. Lipiec to u nas najdrozszy miesiac w roku - dzieci caly dzien w domu, jedza non stop, chca atrakcji, do tego wakacyjne wyjazdy. Bałam sie ze koperta wakacyjna nie wytrzyma. A wytrzymala, choc na styk. Co pomoglo: duzo darmowych atrakcji (las, rower, basen miejski), gotowanie zamiast jedzenia na miescie, i to ze dzieci wiedza ile jest w kopercie i same pilnuja. Sierpien bedzie latwiejszy.
To ze dzieci WIEDZA ile jest i same pilnuja, to najwazniejsze zdanie. U nas to samo - odkad znaja kwote, nie ma marudzenia 'kup mi'. Uczą sie wyborow zamiast walczyc z rodzicem. Brawo za przetrwany lipiec :)
u mnie z jednym dzieckiem lipiec tez byl drogi, wiec przy czworce to wyczyn. darmowe atrakcje ratuja budzet i szczerze - dzieci pamietaja je lepiej niz platne
moj nastolatek ma wlasny budzet i w lipcu pierwszy raz sam sobie odmowil zakupu, bo 'wolal zostawic na wyjazd'. dwa lata temu bylo to nie do pomyslenia
podziwiam. cztery osoby to inna skala. najwazniejsze ze bez dlugu - to jest prawdziwy sukces lipca
Sierpien tuz-tuz, u nas przygotowania do szkoly juz ruszyly (osobny watek zalozylam). Lipiec przetrwany bez dlugu, wiec zaczynam wrzesien z czysta glowa. Koperta systemowo dziala.