BTC288,3k zł1,53%
ETH9,15k zł2,49%
XRP5,49 zł0,32%
LTC198 zł2,72%
BCH1,00k zł0,66%
DOT3,35 zł0,00%
Kupilem pierwsze obligacje COI - poszlo gladko
7 odpowiedzi · 39 odsłon · Autor: kuba02
Obiecalem dac znac. Kupilem dzis pierwsze obligacje COI za czesc nadwyzki ponad poduszke. Rejestracja i zakup przez obligacjeskarbowe.pl zajely mi jakies 20 minut, wiekszosc to szukanie danych do rejestracji. Sam zakup to dwa kliki i przelew. Balem sie ze bedzie skomplikowane jak na gieldzie, a bylo prostsze niz zakladanie konta w banku. 24 lata, poduszka na 3 miesiace i pierwsze obligacje. Kto by pomyslal dwa miesiace temu.
No i prosze! Dokladnie tak samo to przezywalam - strach przed skomplikowaniem, a potem 'to tyle?'. Teraz po prostu dokupuj co miesiac za nadwyzke. Za rok bedziesz mial ladny portfelik.
gratulacje! ta sama droga co ja: poduszka, obligacje, potem moze maly ETF. tylko nie spiesz sie z tym ostatnim, najpierw sie oswoj. u mnie to zajelo pol roku i dobrze
Dobra kolejnosc: poduszka pod reka, nadwyzka w obligacjach. W Twoim wieku czas jest wart wiecej niz jakikolwiek procent. Trzymaj ten nawyk przez nastepne 40 lat i bedziesz ustawiony.
razem zaczynalismy w podobnym czasie - Ty od zera, ja od 10 tys. obaj mamy juz system zamiast chaosu. dobre uczucie
dzieki! nastepny cel to regularnosc - dokupywac co miesiac i nie ruszac. najtrudniejsze chyba dopiero przede mna :)
Dzien po zakupie pierwszych COI - sprawdzilem, wszystko widoczne na koncie, wplyw zaksiegowany. Prostsze niz myslalem. Nastepny zakup za miesiac. Dzieki jeszcze raz za popchniecie do dzialania.
Tydzien po pierwszych obligacjach - ustawilem sobie przypomnienie na kolejny zakup za miesiac. Chce zeby to byl nawyk, nie jednorazowy zryw. Poduszka + COI + regularnosc, tyle na razie.