Poduszka na 2 miesiace! I pierwszy raz pomyslalem o obligacjach
5 odpowiedzi
·
33 odsłon
·
Autor: kuba02
Piatkowy update - poduszka urosla do 2 miesiecy wydatkow (24 lata, zaczalem 7 tygodni temu od zera). Cel 3 miesiace coraz blizej. I pierwszy raz zaczalem czytac o obligacjach COI jak radzila pszczolka - zeby nadwyzka po poduszce nie lezala na 2% tylko pracowala. Powoli wychodze poza samo 'odkladanie' w strone 'inwestowania'. To forum naprawde zmienia moje myslenie o pieniadzach. Dzieki!
Kuba, brawo! Jak dojdziesz do 3 miesiecy poduszki, nadwyzke smialo w COI - prostsze niz lokata, 5,75% zamiast 2%. Poczytaj obligacjeskarbowe.pl. Pytaj smialo jak cos niejasne. Ciesze sie ze moja historia Cie zainspirowala :)
dokladnie ta droga co ja - poduszka, potem obligacje, potem moze maly ETF. Ty w 24 lata masz to poukladane szybciej niz ja w swoim wieku. gratulacje 2 miesiecy! krok po kroku budujesz fundament
2 miesiace poduszki + zaczynasz myslec o obligacjach = madre poukladanie priorytetow. Najpierw bezpieczenstwo (poduszka), potem praca pieniedzy (obligacje). W 24 lata z takim mysleniem bedziesz ustawiony. Konsekwencja robi swoje.
dzieki! cel 3 miesiace do konca miesiaca, potem pierwsze COI. 7 tygodni temu mialem zero i zylem od wyplaty. dzis mysle jak inwestor. male kroki, wielka zmiana w glowie :)
Domykam ten watek - poduszka na 3 miesiace osiagnieta (zalozylem osobny temat). W tym tygodniu pierwsze COI. Od zera do tego w 9 tygodni, dzieki Wam.