BTC253,8k zł3,84%
ETH7,35k zł3,82%
XRP4,37 zł5,40%
LTC182 zł2,33%
BCH859 zł5,16%
DOT3,26 zł5,92%
Weekend - odkladam telefon i wykresy. Ktos tez tak ma?
5 odpowiedzi · 24 odsłon · Autor: cierpliwy_wedkarz
Piatek wieczor, wiec moja cotygodniowa deklaracja - na weekend odkladam telefon, appki gieldowe i krypto. Ide na ryby, do rodziny, do ogrodu. Rynek bedzie w poniedzialek, a weekendy sa policzone. Zauwazylem ze odkad NIE sledze wykresow w weekend, jestem spokojniejszy i podejmuje lepsze decyzje w tygodniu. Pieniadze sa wazne, ale nie wazniejsze od zycia. Jak Wy - odcinacie sie czy scrollujecie kursy przy niedzielnym obiedzie?
odcinam sie calkowicie, bo mam automat - nie ma czego sledzic. weekend to weekend. najlepsza rzecz jaka zrobilem to usunięcie appki gieldowej z telefonu, sprawdzam raz na kwartal z kompa
ja mam zablokowana aplikacje IKE wiec z automatu sie odcinam :) i faktycznie - mniej patrze, mniej sie stresuje, lepiej spie. weekend na wnuki nie na wykresy
podpisuje sie. weekend to czas zeby ZYC z owocow oszczedzania, nie zeby je liczyc. paradoksalnie ci co najmniej patrza na portfel czesto maja najlepsze wyniki. mniej znaczy wiecej
ja przyznam ze scrolluje krypto nawet w weekend, to moj naloG troche :) ale po ostatnich wpadkach staram sie ograniczac. moze sprobuje Twojej metody i odloze telefon. zdrowiej pewnie
z czworka dzieci nie mam CZASU scrollowac wykresow w weekend nawet gdybym chciala :) ale masz racje - odciecie sie robi dobrze glowie. weekend dla rodziny, finanse w tygodniu