Weekend z rodzina bez rozwalania budzetu - moje sprawdzone sposoby
4 odpowiedzi
·
22 odsłon
·
Autor: darek_1976
Piatek, weekend przed nami, a z dziecmi latwo w weekend przepuscic fortune (wyjscia, lody, atrakcje, restauracje). Podziele sie jak u nas dziala budzet weekendowy: ustalona kwota na weekend z gory (nie 'ile wyjdzie'), dzieci wiedza ile jest i wspoldecyduja, duzo darmowych atrakcji (park, rower, plac zabaw) zamiast platnych. Efekt: fajny weekend bez poniedzialkowego kaca finansowego. Jak Wy ogarniacie weekendy z rodzina?
U mnie z czworka to koniecznosc! Ustalona kwota weekendowa + darmowe atrakcje to podstawa. Dzieci wspoldecyduja i uczą sie wyborow ('albo lody albo kino, nie oba'). Bez tego weekend rozwala budzet tygodnia. Dokladnie tak jak piszesz.
moj 13-latek odkad ma wlasny budzet sam pilnuje weekendowych wydatkow, bo to jego kasa. najlepsza nauka. darmowe atrakcje tez u nas krolują - rower, boisko, znajomi
ustalona kwota z gory to klucz. ja mam osobna koperte 'rozrywka' na miesiac, jak sie skonczy to koniec. dzieci sie nauczyly ze nie ma 'jeszcze jedno'. weekend fajny ale w ramach
darmowe atrakcje to nie tylko oszczednosc ale i lepsze wspomnienia - dzieci pamietaja wyprawe rowerowa bardziej niz kolejne centrum handlowe. madre podejscie, budzet i relacje razem