BTC287,8k zł1,46%
ETH9,14k zł2,52%
XRP5,48 zł0,42%
LTC198 zł2,94%
BCH1,00k zł0,66%
DOT3,35 zł0,00%
Obligacje w praktyce - po kilku miesiacach dziele sie doswiadczeniem
4 odpowiedzi · 47 odsłon · Autor: pszczolka78
Skoro duzo nowych pyta o obligacje (bozenka, kuba niedlugo), podziele sie praktyka po kilku miesiacach z COI. Co dziala: zakup przez obligacjeskarbowe.pl prosty jak przelew, odsetki naliczaja sie spokojnie, zero stresu z wahaniami. Na co uwaga: przy wczesniejszym wykupie jest mala oplata (ale na 4 lata bez znaczenia), i pamietajcie o dacie wykupu w kalendarzu. Dla bezpiecznej czesci portfela - idealne. Pytajcie jak cos niejasne.
dzieki pszczolka, Twoje posty mnie w ogole przekonaly do obligacji na starcie. teraz mam 12 i czuje sie pewnie. dla nowych - naprawde prostsze niz lokata, potwierdzam. wlasnie dlatego mysle o dolozeniu ETF, bo baze obligacyjna juz mam
zapisuje sobie na moment gdy uzbieram poduszke i zaczne obligacje! ta praktyczna wiedza jest zlota. z gory dzieki, za jakis miesiac pewnie bede Cie meczyl pytaniami :)
dobra praktyczna sciaga. dodam - warto miec miks COI (4-letnie, inflacyjne) i EDO (10-letnie) dla roznych horyzontow. ale na start COI w zupelnosci wystarcza. dobrze ze dzielisz sie doswiadczeniem
Praktyczne posty jak ten sa najcenniejsze dla nowych. Teoria teoria, ale 'jak to wyglada w praktyce' rozwiewa strach. Obligacje detaliczne to najlepszy nieoczywisty produkt dla przecietnego Polaka. Dzieki pszczolka.