BTC253,7k zł3,89%
ETH7,35k zł3,85%
XRP4,37 zł5,41%
LTC182 zł2,33%
BCH859 zł5,31%
DOT3,26 zł5,92%
Pierwszy tydzien H2 za nami - jak trzymacie swoje postanowienia?
9 odpowiedzi · 14 odsłon · Autor: cichy_oszczedzacz
Minal pierwszy pelny tydzien drugiego polrocza. Dobry moment na maly check postanowien z poczatku H2 (bo wiekszosc noworocznych i polrocznych celow umiera w 2 tygodnie). U mnie: zwiekszona stopa oszczedzania utrzymana, zachcianki pod kontrola, automat dziala. Majka kupila pierwszy ETF, kuba buduje poduszke, mama_pawelka odbudowuje - widze ze forum realnie dziala. Jak Wasze postanowienia H2 po pierwszym tygodniu?
moj pierwszy ETF kupiony (cel H2 zrealizowany!), reka juz mniej drzy :) teraz konsekwencja - dokladac po troche i NIE panikowac przy pierwszej korekcie. pierwszy tydzien H2 na plus, trzymam sie planu
odbudowa poduszki idzie - druga podniesiona wplata w drodze. zachcianki obciete, nie odczuwam. system dwoch poduszek to najlepsze co wdrozylam w tym roku. pierwszy tydzien H2 zgodnie z planem
moje cele H2 (stopa 40%, rebalancing, IKZE) w toku. rebalancing zrobiony po weekendzie, IKZE dokladam. publiczne zapisanie celow w tym watku naprawde pomaga je dowiezc, polecam kazdemu
moje postanowienie proste - nie przerwac automatu IKE i nie patrzec. pierwszy tydzien H2: automat poszedl, aplikacja zablokowana, nie panikowalem mimo szczytow na krypto i gieldzie. trzymam :)
moja poduszka na miesiac uzbierana, cel 3 miesiace w toku. pierwszy tydzien H2 najlepszy w moim krotkim stazu. to forum mnie napedza, kazda Wasza historia to paliwo. dzieki!
dobry check. wiekszosc celow umiera bo sa zbyt ambitne albo niemierzalne. Wasze sa konkretne i male, dlatego przetrwaly pierwszy tydzien. sekret w tym zeby cel byl na tyle maly ze nie da sie go nie zrobic. brawo forum
Do checku postanowien H2 - drugi tydzien i dalej trzymam. Bozenka kupila ETF, kuba buduje poduszke, majka nie panikuje. Forum realnie zmienia ludzi. Konsekwencja > motywacja.
Weekendowy update do postanowien H2: poduszka rosnie, w tym tygodniu doszlo kolejne zlecenie. Cel 3 miesiace coraz blizej. Potem obligacje jak radzila pszczolka. Krok po kroku, 24 lata i buduje :)
Dwa tygodnie H2 - postanowienia trzymaja sie mocno. Rynek na szczytach, ja nic nie zmieniam poza planowym rebalancingiem. Kuba buduje poduszke, wojtek zalozyl IKE, bozenka spokojna z ETF. Forum dziala.