Sobotnia mysl: dlaczego 'wakacyjny spokoj' to najlepszy test inwestora
4 odpowiedzi
·
16 odsłon
·
Autor: pan_spokojny_58
Weekend, lato, cisza na rynkach. I wlasnie ta CISZA jest testem. W korekcie latwo czuc emocje i 'cos robic'. Ale w nudnym, spokojnym lecie - czy potrafisz PO PROSTU trzymac i nie kombinowac? Wiekszosc inwestorow psuje sobie wyniki wlasnie w spokojnych okresach, bo z nudow zaczynaja 'majstrowac' przy portfelu. Najlepsza akcja latem to zadna akcja. Jak Wy znosicie te nude?
Znosze doskonale bo mam automat - on kupuje za mnie, ja nic nie musze robic. Nuda to moj przyjaciel. Z nudow czytam ksiazki, nie majstruje przy portfelu. Zgadzam sie ze wlasnie w ciszy ludzie robia najglupsze ruchy.
dla mnie kazdy dzien jest 'nudny' bo nie patrze na portfel :) automat + brak logowania = nie ma jak sie znudzic bo w ogole nie zagladam. najlepszy sposob na wakacyjne swiedzenie rak
Zgoda, ale dodam - 'nic nie robic' latem jest latwe DOPOKI wszystko rosnie. Prawdziwy test to nuda POLACZONA ze spadkiem. Wtedy nuda staje sie meczaca. Ale masz racje ze majstrowanie z nudow to klasyczny blad.
ja mam zablokowana aplikacje wiec nie ma pokusy majstrowania. lato, zima, korekta, hossa - nie widze wiec nie kombinuje. najlepsza decyzja tego roku ta blokada