Odsetki z obligacji i konta za H1 wplynely - male, ale MOJE
4 odpowiedzi
·
87 odsłon
·
Autor: pszczolka78
Koniec polrocza, podliczylam pasywny dochod. Z konta oszczednosciowego i pierwszych obligacji COI uzbieralo sie ladne kilkadziesiat zlotych odsetek za H1. Wiem ze dla niektorych to smiech, ale rok temu te pieniadze lezaly na zwyklym koncie dając ZERO. Teraz pracuja. Pierwszy raz widze 'pieniadze z pieniedzy'. Maly strumyk, ale plynie w dobra strone. Kto tez podliczyl pasywny dochod za H1?
To NIE jest smiech, to poczatek. Pierwsze odsetki 'z niczego' to magiczny moment - pieniadze zarabiaja gdy Ty spisz. Za rok bedzie ich wiecej, za 5 lat jeszcze wiecej. Procent skladany rusza wlasnie teraz. Brawo!
Ja z EDO/COI mam za H1 konkretna sumke ktora reinwestuje. Zaczynalem tak jak Ty - od malego. Dzis odsetki placa mi czesc rachunkow. Twoj strumyk zamieni sie w rzeke, tylko trzymaj kurs.
tez podliczylam! moje 12 obligacji dopiero zaczynaja pracowac ale widze roznice vs lokata. razem budujemy te strumyki :) rok temu balysmy sie a dzis mamy pasywny dochod, choc maly
mnie z promocyjnego konta 6% tez cos kapnelo za pierwszy miesiac. male ale motywujace. dzieki ze pokazujecie ze warto od malego, bo latwo sie zniechecic patrząc na kwoty innych