Pierwszy miesiac oszczedzania za mna - male podsumowanie 24-latka
4 odpowiedzi
·
58 odsłon
·
Autor: kuba02
Krotko, bo niedziela. Miesiac temu zalozylem pierwsze konto oszczednosciowe (mialem 24 lata i zero odlozonych pieniedzy). Bilans: odlozone pierwsze 900 zl, ustawilem stale zlecenie zeby szlo samo, nie ruszylem. Dziwne uczucie miec 'zapas' pierwszy raz w zyciu. Czytajac Wasze historie (bozenka, andrzej_s52) widze ze kazdy zaczynal od malego. Dzieki ze to forum istnieje, bez sciemy i bez wysmiewania nowych.
Brawo Kuba! Pamietam jak pytales na starcie. 900 zl w miesiac + nawyk to wiecej niz wiekszosc Twoich rowiesnikow. Ja zaczynalam tak samo, dzis mam 11 obligacji. Ty masz 24 lata - czas zrobi z tego fortune jak bedziesz trzymal kurs.
24 lata i juz nawyk - jestes dekade przed wiekszoscia. Nastepny krok jak uzbierasz poduszke: czesc w COI dla wyzszego procentu. Ale bez pospiechu, najpierw poduszka. Spokojnie budujesz, to najwazniejsze.
Kuba, ja zaczalem w 52 lata, Ty w 24. Masz 28 lat przewagi nade mna! Wykorzystaj je - procent skladany to Twoj najlepszy przyjaciel w tym wieku. Zazdroszcze Ci tego startu, trzymaj tak dalej.
czytam takie posty i sie ciesze. ja od 200 zl doszlam do 1500 miesiecznie. kazdy zaczyna od malego. masz dobra glowe na karku jak w 24 lata juz odkladasz