BTC251,3k zł0,93%
ETH7,29k zł0,52%
XRP4,40 zł3,50%
LTC180 zł0,13%
BCH854 zł3,35%
DOT3,24 zł3,39%
Koniec polrocza - sobotni przeglad i plan na drugie 6 miesiecy
5 odpowiedzi · 35 odsłon · Autor: cichy_oszczedzacz
Ostatnia sobota czerwca, czas na porzadny przeglad polroczny przy kawie. Moje pierwsze 6 miesiecy 2026: cele oszczednosciowe zrealizowane, portfel przetrwal czerwcowa korekte i jest na plusie YTD, zero dlugu, automat dzialal bez zaklocen. Na drugie polrocze: utrzymac kurs, zwiekszyc stope oszczedzania o 2%, nie kombinowac. Nuda i konsekwencja. Jak wasze polrocze? Co zmieniacie na drugie?
Moje polrocze: spokojne, automat + dywidendy + obligacje robily swoje. Czerwcowa korekta to byl tylko test ktory zdalem nie patrząc. Na drugie polrocze - dokladnie to samo. Najlepsza strategia to ta ktorej sie trzymasz.
moje pierwsze polrocze 'z glowa': od zera (450 zl) do 11 obligacji COI i nawyku odkladania. przeszlam pierwsza korekte spokojnie bo mam bezpieczne obligacje. na drugie polrocze - dokupywac dalej i moze sprobowac malego ETF jak namawiacie :)
moje polrocze przelomowe - zaczalem IKE w 52 lata, przezylem pierwsza korekte z zablokowana aplikacja, panuje nad finansami. drugie polrocze: trzymac automat, nie patrzec, spac spokojnie
moje: cztery koperty wdrozone (twarda, awaryjna, biezaca, wakacyjna), przezylam serie awarii bez dlugu. drugie polrocze - odbudowac twarda poduszke do pelna. system dziala, trzymam sie go
moje pierwsze pelne polrocze na wolnosci przezyte bez naruszenia poduszki mimo nizszego dochodu. drugie - sprawdzic czy model dlugoterminowo trwaly. ostroznie ale z nadzieja