Korekta to egzamin - jak rozpoznac czy masz dobry plan
4 odpowiedzi
·
27 odsłon
·
Autor: pan_spokojny_58
Weekendowa refleksja przy korekcie. Korekta to najlepszy test Twojego planu. Jak w trakcie spadkow: spisz spokojnie - masz dobry plan i wlasciwa alokacje. Nie spisz, sprawdzasz portfel co godzine, mysisz o sprzedazy - masz za duzo ryzyka albo brak planu. Rynek wlasnie robi Wam darmowy audyt psychologiczny. Jak sie czujecie w tej korekcie? To wiele mowi o Waszych portfelach.
Madre. Korekta to lustro. Kto panikuje - mial za duzo akcji/krypto jak na swoje nerwy. Kto spi - dobrze dobral alokacje. Dla nowych: jak ta korekta Cie meczy, zmniejsz ryzyko PO odbiciu, nie teraz.
ja mam zablokowana aplikacje wiec spie spokojnie, ale przyznaje - wiem ze jest korekta i gdzies z tylu glowy siedzi. ale nie sprawdzam. chyba zdaje ten egzamin :)
Spie jak dziecko bo moja alokacja pasuje do mnie. Ta korekta to dla mnie po prostu tansze jednostki ETF w poniedzialkowym przelewie. Egzamin zdany.
Dobry punkt, ale dodam - latwo mowic 'spij spokojnie' jak masz poduszke i stabilna prace. Kto ma napieta sytuacje, ten sie martwi nie z glupoty tylko z koniecznosci. Alokacja musi pasowac do CALEGO zycia nie tylko do nerwow.