Obiecalam ze w weekend kupie, ale nie wytrzymalam i zrobilam dzis wieczorem. 5 obligacji COI = 500 zl, zostawilam 400 zl na koncie jako poduszke jak radziliscie. Calosc zajela mi 15 minut przez obligacjeskarbowe.pl. Bałam sie ze bedzie skomplikowane jak gielda, a to bylo jak zwykly przelew. Moje pierwsze 500 zl ktore pracuje na 5,75% zamiast 2,5%. Czuje sie jak dorosla finansowo :)
BRAWO!!! Dokladnie tak samo sie czulam miesiac temu. To uczucie 'dorosla finansowo' jest bezcenne. Teraz Twoje pieniadze pracuja zamiast lezec. Pierwszy krok najtrudniejszy, dalej idzie z gorki. Witaj w klubie obligacyjnym :)
Super! I madra ze zostawilas poduszke 400 zl. Teraz po prostu co miesiac dokupuj kolejne obligacje za nadwyzke. Za rok bedziesz miala ladny portfelik. Gratulacje!
Ciesze sie ogromnie. Z lokaty 2,5% na 5,75% to podwojenie odsetek przy ZERO dodatkowego ryzyka (gwarancja skarbu panstwa). Wiekszosc Polakow tego nie robi z lenistwa/strachu. Ty zrobilas. Brawo Bozenka.
Gratuluje. Ja po sprzedazy auta tez czesc dalem w COI a czesc w IKE. Te 5 obligacji to poczatek, zobaczysz ze za rok bedziesz miala ich 50. Tak sie buduje spokoj finansowy - malymi cegielkami.
Dziekuje kochani, az mi glupio ile ciepla od Was dostaje za 500 zl :) Ale dla mnie to przelom mentalny. Od jutra szukam gdzie jeszcze moge urwac z budzetu zeby dokupic wiecej. Zarazil mnie ten obligacyjny bakcyl!
Weekendowa refleksja: kupilam te 5 obligacji COI i ciagle do nich wracam mysla. Pierwszy raz pieniadze pracuja dla mnie a nie ja dla nich. Maly krok ale czuje ze cos sie zmienilo w glowie.
Dokupilam dzis 2 kolejne obligacje COI za nadwyzke. Mam juz 7. Powoli ale do przodu. Obligacyjny bakcyl dziala :)
Mam juz 9 obligacji COI. Przy okazji - widze ze gielda i krypto w korekcie, a moje obligacje spokojnie naliczaja 5,75%. Dobrze wybralam dla swojego spokoju :)
Mam 11 obligacji COI. Przeszlam pierwsza gieldowo-kryptowa zawieruche (czerwcowa korekta) calkowicie spokojnie, bo moje obligacje jej nie poczuly. Coraz pewniej sie czuje z pieniedzmi.
Koniec polrocza: 11 obligacji COI, nawyk odkladania, pierwsza korekta przezyta spokojnie. Od 450 zl do panowania nad pieniedzmi. Dziekuje ze mnie nie wysmialiscie na poczatku z moimi 'malymi kwotami'.