BTC233,8k zł3,10%
ETH6,19k zł5,74%
XRP4,13 zł2,98%
LTC163 zł3,76%
BCH707 zł5,85%
DOT3,35 zł7,37%
Kupilam pierwsze obligacje COI - prosciej niz myslalam
5 odpowiedzi · 1 odsłon · Autor: pszczolka78
Po Waszych radach kupilam dzis 40k w COI przez obligacjeskarbowe.pl. Balam sie ze bedzie skomplikowane jak na gieldzie, a to bylo prostsze niz zalozenie lokaty! Rejestracja, przelew, gotowe. Pierwszy rok 5,75% (inflacja + marza), potem inflacja + 1,5%. Wreszcie nie trace na inflacji jak na lokacie 2,8%. Dzieki ze namowiliscie.
Brawo! COI to idealne dla osob co 'boja sie akcji'. Zero ryzyka, ponad inflacja. Wiekszosc Polakow trzyma na lokatach tracac realnie, a tu rozwiazanie pod nosem.
Witaj w klubie obligacyjnym :) Ja mam EDO i COI od lat, spie spokojnie. Pamietaj ze przy wczesniejszym wykupie jest mala oplata, ale na 4 lata to bez znaczenia.
Dobry pierwszy krok. Jak juz oswoisz sie z obligacjami, kiedys mozesz dorzucic maly procent ETF dla wyzszego potencjalu. Ale bez pospiechu, COI to solidna baza.
@siwy58 moze za jakis czas, na razie ciesze sie ze przestalam tracic na inflacji. Maly krok ale wlasny :)
Moje COI dzis zaksiegowane oficjalnie. Pierwsze odsetki za rok. Patrze na Was jak sie denerwujecie tym Fedem a ja mam spokoj z gwarantowanym 5,75%. Polecam kazdemu kto sie boi.