Mam dosc mBanku. Zablokowali mi konto na 3 dni 'weryfikacja', infolinia nieosiagalna 40 min, apka sie wiesza. Najgorszy bank w Polsce. Przechodze do ING. Ostrzegam wszystkich - omijajcie mBank szerokim lukiem!
Przesada. Mam mBank 12 lat, zero problemow. Najlepsza apka na rynku. Kazdy bank ma czasem awarie.
@mbank_fan to mialeś szczescie. Poczytaj opinie w necie, tysiace skarg na blokady kont
Kazdy bank blokuje konta przy 'podejrzanych' transakcjach - to wymog AML/KNF, nie zlosliwosc mBanku. ING tez to robi. Zmiana banku nic nie da, wszedzie te same przepisy.
Jestem w ING i tez mialem blokade przy zakupie ETF za 10k. To NIE jest specyfika mBanku. Przepisy.
Pracowalam w bankowosci 15 lat. Blokady to procedura AML - system automatycznie flaguje nietypowe transakcje (nowy odbiorca, duza kwota, zagranica). Pracownik MUSI zweryfikowac. To dla BEZPIECZENSTWA klienta (przed kradzieza tozsamosci). Frustrujace ale konieczne. mBank nie jest gorszy od innych - wszystkie maja te same regulacje.
No moze macie racje ze to wszedzie tak... ale 40 minut na infolinii to juz przesada. Zostaje na razie, zobacze.