Mam karte kredytowa Citi limit 15k. Citi wyslal mi info ze 'nie przedlujemy karty' (data wygasniecia za 2 mies). Powod: 'zmiana polityki bankowej'. Mam zerowy zadluzenie, zawsze splacam na czas, BIK czysty. Co teraz - czy moge zaskarzyc? Karte uzywal do dziennych zakupow przez 8 lat.
Bank ma prawo nie przedluzac. Skladaj wniosek w innym banku (mBank ma podobne karty).
Kred_problem - Citi wycofuje sie z polskiego rynku kart kredytowych (czesc nieoficjalna). Wiele kart konsumenckich wygasa bez przedluzania. To NIE Twoja wina. Alternatywy: a) mBank Mastercard Premium - 0 oplat przy obrotach 1500/mies. b) Santander Visa Platinum. c) ING Visa Direct. Cashback porownywalny.
Kred_problem - Citi i kilka innych bankow zaglacaja wyzsze prowizje Visa/Mastercard. Wycofuja niefisysowe karty (wieksze koszty obslugi). Twoja historia 8 lat NIE ma znaczenia w tej decyzji - to czysto biznesowa decyzja Citi. Zaskarzenie nie ma sensu, banki maja prawo nie odnawiac kontraktu.
Kreds_advisor + byly_bankier - zalozyl wniosek w mBanku Mastercard Premium. Limit 12k zatwierdzony. Citi - bye. 8 lat lojalnosci - bez efektu.