Kredyt hipoteczny dla singla - ile moge dostac przy 8 tys. netto?
3 odpowiedzi
·
9 odsłon
·
Autor: KredytMlodych
Mam 29 lat zarabiam 8 tys. netto zero dluzgu 80 tys. wkladu wlasnego. Chce kupic kawalerke w Warszawie za ok. 400 tys. Potrzebuje 320 tys. kredytu. Czy bank da mi tyle? Jakie rady musza spelniac banki? Poszedlem wstepnie do PKO i powiedzieli ze na granicy zdolnosci. Inne banki moga byc hojniejsze?
Przy 8 tys. netto i zero zobowiazan zdolnosc w roznych bankach: ING ~380 tys., mBank ~370 tys., PKO ~350 tys. (najbardziej konserwatywny), Santander ~365 tys. ING i mBank sa tradycyjnie najhojniejsi. 320 tys. powinno przejsc bez problemu w wiekszosc bankow. Zloz 3 wnioski rownolegle.
Bralem kredyt jako singiel rok temu (7,5 tys. netto). Dostalem 290 tys. w ING bez problemu. Proces 5 tygodni. Rada: pokaz wszystkie zrodla dochodu - premie roczne umowy zlecenie freelance. Banki licza srednia z 12 mies wiec jesli miales premie to wlicz je.
ING i mBank hojniejsi - nie wiedzialem! Pojde do doradcy niezaleznego (Expander) i zlozę w 3 bankach. Premie mam ok. 10 tys. rocznie wiec to poprawi zdolnosc. Dziekuje za konkretne kwoty!