Bankowość internetowa dla seniora - kto tłumaczy najprościej?
3 odpowiedzi
·
22 odsłon
·
Autor: Janina62
Mam 62 lata i do tej pory wszystko załatwiałam w oddziale PKO. Córka mówi żebym przeszła na bankowość internetową bo tracę czas na kolejki. Problem: boję się że zrobię przelew na zły numer i stracę pieniądze. Który bank ma najprostszą aplikację dla osoby która nie jest biegła w smartfonach?
Moja mama (67 lat) ma IKO w PKO i jest zadowolona. Interfejs jest prosty, duże przyciski, BLIK działa łatwo. Najlepsze: PKO ma tryb uproszczony w aplikacji (mniej opcji, większe czcionki). Poproś córkę żeby Ci pomogła skonfigurować i zrobić pierwszy przelew razem. Po 2-3 razach będziesz robić sama.
Nie bój się! Przelewy mają potwierdzenie - zanim pieniądze wyjdą musisz potwierdzić kodem SMS lub w aplikacji. Nie da się przypadkowo przelać na zły numer bez potwierdzenia. A jeśli się pomylisz to bank może cofnąć przelew (zwrot na wniosek). PKO IKO to dobry wybór bo masz też placówki w razie problemów.
Dziękuję bardzo! Potwierdzenie SMS-em mnie uspokaja. Poproszę córkę o pomoc w weekend. Tryb uproszczony w IKO brzmi idealnie. Może w końcu nie będę stać w kolejkach!