BTC283,5k zł1,38%
ETH8,34k zł1,00%
XRP5,02 zł0,89%
LTC201 zł0,75%
BCH1,62k zł1,33%
DOT4,39 zł0,92%
Porownanie kont osobistych - ktory bank najlepszy w 2026?
1 odpowiedź · 26 odsłon · Autor: piotrek
Przegladam oferty bankow i chcialem podzielic sie moimi obserwacjami na temat najlepszych kont osobistych w 2026 roku.

Moje TOP 5:

1. mBank - eKonto: darmowe prowadzenie, dobra aplikacja mobilna, cashback na zakupy. Minus: obsluga w oddzialach ograniczona.

2. ING Bank Slaski - Konto Direct: bez oplat przy wplywie 1000 zl, swietna aplikacja Moje ING, darmowe przelewy natychmiastowe.

3. PKO BP - Konto za Zero: najwieksza siec bankomatow, PKO Junior dla dzieci, solidna bankowosc elektroniczna.

4. Alior Bank - Konto Jakze Osobiste: atrakcyjne oprocentowanie na koncie oszczednosciowym, nowoczesna aplikacja.

5. Bank Millennium - Konto 360: dobry program lojalnosciowy, Apple Pay i Google Pay, ladny interfejs.

Na co zwracam uwage przy wyborze:
- Oplaty za prowadzenie i karty
- Jakosc aplikacji mobilnej
- Siec bankomatow
- Oprocentowanie konta oszczednosciowego
- Obsluga klienta

A Wy z jakiego banku korzystacie i czy jestescie zadowoleni?
Dodam swoje doswiadczenie - korzystam z mBanku od 8 lat i jestem bardzo zadowolony. Aplikacja mobilna jest jedna z najlepszych w Polsce, przelewy BLIK sa natychmiastowe, a obsluga klienta na czacie dziala sprawnie.

Jedno zastrzezenie - jesli potrzebujesz czesto odwiedzac oddzial, mBank nie bedzie najlepszym wyborem. W takim przypadku PKO BP lub Pekao SA maja zdecydowanie lepsza siec.

Warto tez sprawdzic oferty dla nowych klientow - banki czesto daja premie za zalozenie konta (100-300 zl) lub podwyzszone oprocentowanie na koncie oszczednosciowym przez pierwsze miesiace. Mozna to wykorzystac i zalozyc konto w banku z najlepsza promocja.