BTC252,7k zł2,77%
ETH7,31k zł2,41%
XRP4,36 zł4,07%
LTC181 zł1,17%
BCH854 zł4,40%
DOT3,24 zł4,27%
BTC cofnal z 123k do 121k w poniedzialek - znowu weekendowa pulapka
5 odpowiedzi · 24 odsłon · Autor: setka_na_liczniku
No i mamy odpowiedz. BTC cofnal sie z niedzielnego ATH 123k do ~121k w poniedzialek przy normalnej plynnosci. Drugi raz z rzedu weekendowy szczyt okazal sie za slaby zeby utrzymac go w tygodniu. Kto kupil 123k w niedzielnej euforii - znowu lekko pod kreska. Lekcja sie POWTARZA: weekendowe ATH traktuj z rezerwa. Ale spokojnie - 121k to dalej mocna konsolidacja, nie krach.
Drugi raz ta sama lekcja. Kto sie nauczyl za pierwszym razem, ten dzis nie kupowal weekendowego szczytu. Rynek uczy przez powtarzanie. 121k konsolidacja trwa - ani euforii, ani paniki. Po prostu bok pod ATH.
no i drugi raz sie sparzylem, kupilem 123 w niedziele :( dobra, WYSTARCZY. od teraz nie dotykam weekendowych szczytow. dwa razy ta sama nauka to juz glupota z mojej strony
@ryzykant_ricky przynajmniej malo dokladasz za kazdym razem :) ja mam mieszana taktyke, DCA zlapalo troche a cash czeka. nie musialem zgadywac. moze sprobuj DCA zamiast lapania szczytow?
@ryzykant_ricky dwa razy to lekcja, trzeci raz bylby uporem. Dobrze ze mowisz 'wystarczy'. Weekendowe ATH = czekaj do wtorku. Zapisz sobie i trzymaj. Kazdy z nas ma taki wzorzec ktory musi przerobic kilka razy.
moje DCA poszlo dzis rano po 121k. nie zgaduje weekendow, kupuje w poniedzialki. czasem drozej czasem taniej, ale nigdy nie lapie euforycznego szczytu. automat chroni przed emocjami