BTC252,0k zł2,01%
ETH7,30k zł1,57%
XRP4,42 zł4,36%
LTC179 zł0,13%
BCH850 zł3,08%
DOT3,24 zł3,52%
BTC 121k - probuje wybic ATH? Konsolidacja sie zaciska
4 odpowiedzi · 22 odsłon · Autor: setka_na_liczniku
BTC 121k, dokladnie przy weekendowym ATH. Konsolidacja sie zaciska - to czesto poprzedza wieksze wybicie (w gore albo w dol). Kto trzyma - spokojnie. Kto czeka z cashem - uwaga, wybicie w gore moze byc szybkie. Ja akumulowalem taniej, teraz trzymam i patrze. Nie zgaduje kierunku, ale zacisniecie zwykle konczy sie ruchem.
wlasnie o tym myslalem - jak wybije w gore to moj cash zostanie w tyle. dlatego czesc juz ide DCA. jak bedzie korekta - dokupie z reszty. kompromis miedzy chciwoscia a strachem
Zacisniecie konsolidacji faktycznie zapowiada ruch, ale NIKT nie wie w ktora strone. Dlatego lowca robi madrze - czesc DCA (na wypadek wybicia w gore), czesc cash (na wypadek korekty). Przygotowany na oba scenariusze.
ja obstawiam wybicie w gore i nowe ATH :) dokupilem troche. ale wiem ze to zaklad, nie pewnik. mala czescia jak zawsze
Po 25 latach: 'zacisniecie zapowiada ruch' to prawda, ale nie daje kierunku. Kto stawia na jedna strone - hazarduje. Kto ma plan na obie - inwestuje. Nie ekscytujcie sie, po prostu badzcie gotowi.